Produktai – riebalų degintojai

Jūs esate suinteresuoti sulieknėti? Atkreipkite savo dėmesį į produktus, kurie padeda greičiau sudeginti riebalus – įsitikinsite, kad jie yra labai prieinami ir naudingi.

Sveikos mitybos specialistai sudarė produktų sąrašą, kurie sėkmingai kovoja su riebalų ląstelėmis. Specialistai teigia, kad kuo daugiau vartosite šių produktų, tuo greičiau Jūs lieknėsite. Štai šis sąrašas.



Svogūnai ir česnakai.

Tai yra būtinos daržovės visiems norintiems sulieknėti. Jie smarkiai pagreitina metabolizmą ir kraujo apytaką, valo kraujagysles ir pagerina ląstelių galimybes gauti naudingasias medžiagas. Jau po valandos po svogūno ar česnako vartojimo suintensyvėja medžiagų apykaita ląstelėse ir, atitinkamai, lieknėjimo procesas.

Žuvis ir jūros gėrybės.

Jūros gėrybės ir žuvis irgi aktyviai padeda deginti riebalus. Liekėjantiems ypač rekomenduojamos krevetės, o iš žuvų – menkės (įvairių rūšių) ir plekšnė. Jose daug jodo, kuris stimuliuoja skydliaukės funkciją ir riebalų skaidymą.

Orkaitėje užkeptos bulvės

Orkaitėje užkeptos bulvės irgi yra geros riebalų degintojos, nes stimuliuoja riebalų skaidymą organizme. Keptuvėje keptos bulvės atvirkščiai gali būti papildomo svorio priežastimi. Orkaitėje užkeptos bulvės paruošiamos labai paprastai – išplaukite bulves, sutepkite skardą aliejumi, sudėkite bulvės ant skardos ir pašaukite į orkaitę. Po 10 minučių užkeptos bulvės paruoštos.

Obuilių actas

Obuolių actes ne tik padeda deginti riebalus, bet ir numalšina nori valgyti itin kaloringą maistą – ypač saldumynus. Tačiau jis turi padidintą rūgštingumą, kuris gali neigiamai atsiliepti Jūsų sveikatai. Tam, kad šito išvengtumėte, reikia actą vartoti teisingai ir pasikonsultuoti su mitybos specialistais.

Kiviai

Geriausias vaisius riebalų degintojas – kivis. Kiviuose gausu vitamino C ir flavonoidų. Jų derinys padeda greitai skaidyti riebalus. Taip pat kiviuose yra daug kaloringo cukraus, todėl nepageidaujama valgyti daugiau dviejų vaisių per dieną.

Apelsinas ir greipfrutas

Panašiais privalumais gali pasigirti ir kiti citrusiniai vaisiai, ypač apelsinai ir greipfrutai. Bet dėmesio – riebalų degintojas yra ne vaisių minkštime, o baltame apvalkale, kurį mes dažniausiai stengiames nulupti, nes jis yra kartokas. Visas šis kartumas mums ir yra reikalingas, todėl lieknėjantiems siūloma valgyti citrusinius vaisius pilnai, nenulupus viršutinio sluoksnio.